0

شیوه های کلاهبرداری اینترنتی و مخاطرات دستگاه های خودپرداز

رئیس پلیس فتای زنجان گفت : ارسال پیامک یکی از شیوه ای کلاهبرداری اینترنتی به شیوه های خاص و مهندسی اجتماعی است.

پلیس فتا: سرگرد جواد شعبانپور تصریح کرد: ارسال پیامک یکی از شیوه هایی است که کلاهبرداران با استفاده از شیوه های خاص و مهندسی اجتماعی (مثل برنده شدن در انواع قرعه کشی ها که امروزه خیلی شایع شده، درخواست کمک های مردمی، باعنوان هایی که مردم را تحت تاثیر قرار می دهد) سعی می کنند کاربر را به انجام خواسته هایشان که همان برداشت غیر مجاز از حساب بانکی است ترغیب کنند.

سرگردجواد شعبانپوربیان داشت داشت:اخیرأ افراد کلاهبردار با استفاده از ساده لوحی وحس طمع کاربران، با ارسال پیامکی به شخص قربانی وی را برنده مبلغی و یا جایزه­ای از یک قرعه کشی بزرگ اعلام کرده و از وی درخواست می­کند تا آدرس و تلفن خود را به همراه مشخصات کامل به شماره­ای که اعلام می­نمایند ارسال کند.

وی گفت : فرد قربانی بعد از ارسال اطلاعات پیامی را دریافت می کند مبنی بر اینکه اطلاعات ارسالی شما با اطلاعات قرعه کشی همسان بوده و به منظور دریافت جایزه می بایست هزینه دریافت آن بصورت نقدی واریز شود و یا با ارسال رمز شارژ یکی از اپراتورهای تلفن همراه داخل ایران برای شماره شخصی که داده شده ، مراحل بعدی واگذاری جایزه آغازگردد. بعد ازارسال وجه افراد متوجه می شوندکه ازجایزه خبری نیست و به دام کلاهبرداران افتاده اند

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان زنجان در ادامه برای جلوگیری ازآسیب و تهدیدات دستگاه های خود پرداز از همشهریان خواست به نکات زیر توجه نمایند:

  • اگر قرار است وجهی را دریافت نمائیم ارائه شماره کارت و یا شماره حساب به فرد واریز کننده پول کفایت می کند و نیازی به ارائه دیگر اطلاعات مهم نظیر رمز اول و دوم، CVV2، تاریخ انقضاء و … به فرد مذکور نمی باشد. این اطلاعات مخصوص برداشت از حساب و یا خرید اینترنتی می باشد.
  • جهت واریز وجه به حساب شما احتیاجی به مراجعه به دستگاه ATM نیست. متاسفانه در مواردی به فرد مال باخته اعلام می شود برنده قرعه کشی شده، وی را با بهانه های مختلف پای دستگاه ATM کشانده و اهداف خود را عملی می کنند.
  • جهت اطمینان از واریز شدن وجه به حساب خود از گزینه نمایش و یا چاپ موجودی استفاده شود و نیازی به ورود به بخش انتقال نیست. بنابراین اگر شخصی ما را ترقیب به وارد شدن به بخش انتقال کرد احتمالاً او کلاهبردار است. پس دقت داشته باشید.
  • از کارت بانکی خود جهت انجام مبادلات با حجم بالا استفاده نکنید و از اتصال حسابهایی با گردش مالی بالا به کارت بانکی خود پرهیز کنید.
  • از در اختیار قرار دادن کارت عابر خود به افراد غیر پرهیز شود و در صورت مفقودی کارت بانکی نسبت به اعلام بموقع و در کمترین زمان ممکن به بانک صادر کننده کارت اقدام گردد. می توان از طریق اینترنت بانک یا تلفن بانک نیز این کار را انجام داد تا از سوء استفاده های احتمالی پیشگیری صورت پذیرد. تقاضای افراد غیر جهت انجام امور بانکی توسط کارت عابر خود را رد کنید.
  • بهتر است هنگامی که جهت انجام امور بانکی جلوی دستگاه ATM قرار دارید به گونه ای بایستید و یا دست خود را مانع قرار دهید تا افراد پشت سر شما رمز وارده توسط شما را نبینند.
  • زبان انگلیسی دستگاه خودپرداز مخصوص کسانی است که به زبان فارسی آشنایی ندارند پس هرگاه شخصی از شما خواست زبان دستگاه را تغییر دهید، ممکن است هدفی خاص را دنبال کند.
مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بیست − سیزده =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!