0

نظام جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان اجرایی شد

دسته بندی ها : دانش بنیان 3 مرداد 1402 کارشناس سایبرلا 122 بازدید
ایده, نوآوری, خلاقیت, استارتاپ, کارآفرینی, دانش بنیان

نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکت های دانش بنیان از امروز اجرایی شد. در نظام جدید شرکت های دانش بنیان در سه گروه نوپا، نوآور و فناور دسته بندی می‌شوند. این شرکت‌ها باید برنامه رشد خود را به معاونت علمی ریاست‌جمهوری ارائه کنند. در صورتی که از برنامه رشد خود جا بمانند، حمایت‌ از آنها محدود یا قطع خواهد شد.

با اجرایی شدن نظام جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان، از این پس کالاهایی دانش بنیان شناخته می‌شوند که محصولات آنها یا در مرحله تولید باشد یا حداقل در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده باشد. علاوه بر این، محصولات عرضه‌شده باید در حوزه فناوری‌های برتر باشند به این معنا که دانش فنی طراحی و ساخت یا دانش فنی فرایند تولید محصول از متوسط سطح فناوری­‌های موجود در کشور بالاتر و دستیابی به آن مستلزم انجام تحقیق و توسعه به وسیله یک تیم فنی خبره باشد.

روح‌الله دهقانی فیروز‌آبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، امروز از اجرایی شدن نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد. این نظام اردیبهشت‌ماه به تصویب کارگروه دائمی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان رسید.

علاوه بر این، شرکتی که قرار است دانش‌بنیان تلقی شود باید حداقل در یکی از موارد طراحی زیرسیستم اصلی کالا و خدمت، طراحی یکپارچه‌سازی کالا و خدمت و طراحی فرایند (یا تجهیزات) تولید کالا و خدمت مشروط به پیچیده بودن این فرایند (یا تجهیزات تولید) تسلط داشته باشد.

سنجش تسلط بر دانش فنی با بررسی مواردی چون هزینه‌کرد تحقیق و توسعه، تعداد نیروی انسانی فعال در حوزه تحقیق و توسعه شرکت، برخورداری از مشتری تخصصی پایدار، میزان جذب سرمایه از شرکت‌های بزرگ، میزان سرمایه‌گذاری در تیم‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان، انعقاد قراردادهای همکاری فناورانه با سایر شرکت‌ها یا دانشگاه‌‌ها، داشتن ثبت اختراع بین‌المللی تاییدشده نهایی و دارا بودن استانداردهای تخصصی و تاییدیه‌های عملکرد انجام می‌شود.

بر اساس آیین‌نامه جدید ارزیابی و حمایت از شرکت‌‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های دانش‌بنیان به سه نوع نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند. شرکت های نوپا آن شرکت‌هایی هستند که در زمینه تحقیق، طراحی و توسعه کالاها و خدمات فناورانه فعال‌اند اما هنوز از نظر کسب‌وکاری و اقتصادی به بلوغ کافی نرسیده‌اند. اگر شرکتی حداقل یک محصول در مقیاس نمونه آزمایشگاهی ساخته باشد که تمامی معیارهای کالا و خدمات دانش‌بنیان را داشته باشد می‌تواند شرکت نوپا تلقی شود. البته شرایط دیگری نیز لازم است؛ مثلاً باید درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت کمتر از ۵۰ میلیارد ریال باشد و همچنین شرکت باید برنامه رشد خود را ارائه کند و در فرایند ارزیابی به تایید دبیرخانه برساند.

چهار شرط برای نوآور دسته‌بندی شدن شرکت های دانش بنیان تعیین شدههمکاری تجاری و بازرگانی - استارتاپ - سایبرلا است. اولین شرط، داشتن کالا یا خدمتی است که معیارهای دانش‌بنیان بودن را داشته باشد. علاوه بر این، درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی باید بیش از ۵۰ میلیارد ریال باشد. همچنین شرکت باید گزارش رشد خود را ارائه کند و گزارش پیشرفت آن را به صورت سالانه به تایید دبیرخانه برساند. شرط پایانی این است که سهم فروش کالاها یا خدمات دانش‌بنیان شرکت از فروش کل شرکت کمتر از ۵۰ درصد باشد.

شرکت های دانش بنیان فناور نیز گروهی از شرکت‌ها هستند که از نظر کسب‌وکاری و اقتصادی به بلوغ کافی دست پیدا کرده‌اند. علاوه بر اینکه مانند دو گروه پیشین خدمت یا محصول شرکت باید شرایط دانش‌بنیان بودن را داشته باشد، درآمد عملیاتی شرکت باید بیش از ۵۰ میلیارد ریال باشد. همچنین شرکت باید حداقل ۱۰ نفر نیروی بیمه‌شده تمام‌وقت داشته باشد. برعکس شرکت نوآور، در شرکت فناور، سهم فروش کالا یا خدمات از فروش کل شرکت باید حداقل ۵۰ درصد باشد. شرکت فناور نیز باید برنامه رشد خود را ارائه کند و گزارش پیشرفت آن را به صورت سالانه به تایید دبیرخانه برساند.

ماده ۶ این آیین‌نامه به حمایت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخته است. بر اساس آنچه در این آیین‌نامه آمده است، حمایت مالیاتی از کلیه شرکت­‌های دانش‌­بنیان مطابق مصوبات شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان خواهد بود.

افزون بر این، شرکت­‌های دانش‌­بنیان سالانه بر مبنای شاخص‌های رشد مصوب دبیرخانه از قبیل سهم فروش دانش­‌بنیان، تعداد نیروی انسانی بیمه‌شده و سایر شاخص‌های اعلامی از سوی دبیرخانه، رتبه‌­بندی می‌شوند و متناظر با امتیاز کسب‌شده، می‌­توانند از حمایت‌­های ذیل قانون بهره‌­مند شوند. در صورت نرسیدن شرکت به اهداف برنامه رشد مصوب خود، حمایت‌­ها محدود و در صورت لزوم تا زمان تحقق اهداف توافق شده، قطع خواهد شد.

منبع: پیوست

عباسی - کارشناس سایبرلا
کارشناس سایبرلا

سلام. من عباسی هستم! یکی از همکاران بخش تولید محتوای سایبرلا. علاقمند به حوزه حقوق فناوری اطلاعات هستم و علاوه بر فعالیت در حوزه مسائل حقوقی, به مباحث حوزه امنیت اطلاعات و فناوری های نوین هم علاقه دارم.

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    11 + دوازده =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!