0

تجربه‌ای که باید در قراردادهای خارجی جدید به کار بست

دسته بندی ها : فضای مجازی 27 مهر 1394 مدیر سایبرلا 441 بازدید

از اوایل دهه‌ 2000 میلادی روابط تجاری ایران با کشورهای اروپایی روندی رو به رشد را آغاز کرد؛ به طوری‌که طبق آمارهای جهانی در سال 2011 میزان کل تجارت کالای ایران و اتحادیه اروپا به حدود 28 میلیارد یورو رسیده بود. در آن زمان شرکت‌های اروپایی حضور فعالی در بازار ایران داشتند؛ اما از سال 2011 با سخت‌ترشدن تحریم‌ها، اتحادیه اروپا به سرعت تعاملات اقتصادی و خصوصا تجاری خود با ایران را کاهش داد؛ چنانکه میزان کل تجارت کالای ایران و اتحادیه اروپا در سال 2013، با 80 درصد کاهش در عرض دو سال، به 6 میلیارد یورو رسید.

همچنین بسیاری از شرکت‌های اروپایی با وجود منافع گسترده‌ای که در بازار ایران داشتند، مجبور به ترک آن شدند.برخی از شرکت‌های اروپایی در حالی ایران را ترک کردند که با طرف‌های ایرانی خود قرارداد بلندمدت منعقد کرده بودند و رفتن آن‌ها ضررهای بسیاری را به شرکت‌های ایرانی وارد کرد. به طور قطع از آنجا که رهاکردن قرارداد از سوی شرکت‌های خارجی و عمل‌ نکردن آن‌ها به تعهدات خود موجب بروز این ضررها شده بود، آن‌ها می‌بایست به طرف‌های ایرانی غرامت می‌پرداختند؛ اما برخی شرکت‌های خارجی با استناد به اینکه قوانین تحریمی وضع‌شده در کشورهایشان اجازه‌ی حضور آن‌ها در بازار ایران را نمی‌دهد، به تعهدات خود عمل نکردند و هیچ غرامتی نیز به طرف‌های ایرانی پرداخت نکردند.

همچنین شکایت شرکت‌های ایرانی از طرف‌های خارجی خود به مجامع بین‌المللی نیز تنها در برخی موارد با موفقیت همراه بود که قراردادها از نظر حقوقی محکم‌تر منعقد شده بودند و در این موارد شرکت‌های ایرانی موفق شدند بخشی از ضررهای خود را از طرف‌های خارجی بگیرند. در شرایط کنونی که شرکت‌های خارجی منتظر لغو تحریم‌های ایران هستند تا دوباره با ورود به بازار ایران منافع گذشته خود را بدست آورند، لازم است تدابیری اتخاذ شود که مشکلات ناشی از ترک ایران توسط شرکت‌های خارجی، به هر دلیلی، دوباره دامن‌گیر شرکت‌های داخلی نشود؛ زیرا حتی اگر تحریم‌ها در پی توافق بدست آمده برداشته شود، روابط سیاسی ایران با کشورهای غربی نشان می‌دهد که هیچگونه تضمین بلندمدتی برای تحریم‌نشدن ایران به بهانه‌های مختلف از قبیل حقوق بشر و … وجود ندارد.

از آنجا که در شرایط فعلی شرکت‌‎های زیادی برای حضور در بازار ایران ابراز علاقه کرده‌اند، ایران نباید شرایط تحمیلی از سوی آن‌ها را بپذیرد و می‌تواند با گنجاندن چنین شرط‌هایی در قراردادها به صورتی فعال شرایط مد نظر خود را لحاظ کند. اکنون زمان آن است که ایران طرف‌های خارجی خود را انتخاب کند و این انتخاب باید با معیارهایی هوشمندانه صورت بگیرد. یکی از این معیارها تداوم قرارداد حتی در شرایط تحریم تا زمان اتمام قرارداد است که با پذیرش شرط وجود بند ضدتحریمی با شرایط گفته‌شده، فضا برای ایران قابل اتکاتر می‌شود.

روزنامه راه مردم

مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    چهارده − 3 =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!