0

پیش بینی زنگنه از امضای قرارداد جدید نفتی ۲۵میلیارد دلاری در ایران

دسته بندی ها : قرارداد صنعت نفت و گاز 7 آذر 1394 مدیر سایبرلا 325 بازدید

وزیر نفت با تاکید بر اینکه نفت نباید سیاسی شود، گفت: تحریم ها علیه جریان نفت به ضرر مصرف کننده و تولید کننده است و نفت را نباید با نگرش سیاسی مورد تهدید و تحریم قرار داد. زنگنه با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۵ میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی در ایران امضا شود، گفت: ایران برای ازسرگیری سهمیه‌بندی در اوپک آمادگی دارد اما برخی کشورها مخالف این طرح هستند.

میزان: بیژن زنگنه صبح امروز (شنبه ٧ آذرماه) در کنفرانس تهران که با هدف معرفی مدل جدید قراردادهای صنعت نفت (IPC) در سالن اجلاس سران درحال برگزاری است، اصول مهم برنامه های آتی وزارت نفت را تشریح کرد و گفت: گسترش اکتشاف، بالا بردن ظرفیت تولید نفت و گاز در کشور، افزایش مستمر ضریب بازیافت از مخازن، ارتقای فناوریهای ملی و تقویت ظرفیتهای ایرانی غیردولتی برای حضور در فعالیتهای صنعت نفت، پنج اصل مهم حاکم بر برنامه های وزارت نفت خواهند بود. وی ادامه داد: اکنون زمان مناسبی است که تحریم های ستمگرانه علیه ایران برداشته و یک بار دیگر ثابت شود تحریمها علیه جریان نفت به ضرر مصرف کننده و تولید کننده است و نفت را نباید با نگرش سیاسی مورد تهدید و تحریم قرار داد.

پیش بینی امضای قرارداد نفتی ۲۵میلیارد دلاری در ایران

وزیر نفت در حاشیه کنفرانس در گفتگو با مهر، با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۵ میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی در ایران امضا شود، گفت: ایران برای ازسرگیری سهمیه‌بندی در اوپک آمادگی دارد اما برخی کشورها مخالف این طرح هستند.

بیژن زنگنه امروزبا بیان اینکه حتی در صورت سقوط قیمت نفت، مشکلی برای امضای قراردادهای جدید نفتی در ایران وجود ندارد، گفت: هزینه تولید نفت و گاز در ایران فوق‌العاده پایین بوده و حتی در صورت سقوط قیمت نفت، مشکلی در بازپرداخت قراردادها و افزایش سودآوری طرح‌های نفت و گازی ایجاد نمی‌کند.

وی با اعلام اینکه هم اکنون متوسط هزینه تولید هر بشکه نفت خام در ایران کمتر از ۱۰ دلار به ازای هر بشکه است، تصریح کرد: حتی اگر قیمت نفت به کمتر از بشکه‌ای ۳۰ یا ۲۰ دلار هم کاهش یابد، محدودیتی برای تولید نفت و گاز ایران نخواهد بود.

این عضو کابینه دولت در پاسخ به مهر درباره افزایش یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت و میعانات گازی ایران در دوران پساتحریم اظهارداشت: برای امضای قراردادهای جدید نفتی، علاوه بر لغو تحریم‌ها، باید فضای عمومی کشور هم برای جذب شرکت‌های بزرگ خارجی نفتی فراهم شود، زیرا در کنار ابزارهای مدرن قراردادی، باید شرایط عمومی هم برای مشارکت شرکت‌های بزرگ نفتی خارجی و داخلی فراهم گردد.

وزیر نفت در پاسخ به پرسش دیگر مهر از احتمال امضای ۲۵ میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی در ایران در دوران پساتحریم خبر داد و افزود: این قراردادها در بخش توسعه فازهای پارس جنوبی، حفظ و نگهداشت تولید و حتی افزایش ضریب بازیافت از مخازن نفتی امضا خواهد شد.

زنگنه با اشاره به اظهار تمایل و آمادگی اکثر شرکت‌های نفتی اروپایی و آسیایی برای حضور در طرح‌های صنعت نفت و گاز ایران، یادآور شد: علاوه بر شرکت‌هایی همچون توتال فرانسه، اِنی ایتالیا، شرکت‌هایی از مالزی، چین و ژاپن هم برای امضای قراردادهای نفتی با ایران اعلام آمادگی کرده‌اند.

ایران آماده ازسرگیری سهمیه‌بندی در اوپک

وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه بازگشت نظام سهمیه‌بندی در بین کشورهای عضو اوپک، نیاز به اجماع تمامی کشورها دارد، گفت: برخی از کشورها مخالف بازگشت سهمیه‌بندی هستند اما ایران سهمیه‌بندی در اوپک را لازم می‌‌داند. این مقام مسئول افزود: با این وجود پیش‌بینی می‌شود در نشست پیش‌روی اوپک هیچ‌گونه نتیجه‌ای به منظور از سرگیری سهمیه‌بندی حاصل نشود.

وی همچنین در پاسخ به پرسش مهر درباره احتمال سقوط نقش جهانی نفت در بازار، بیان کرد: درباره آینده قیمت نفت در بازار نمی‌توان اظهارنظری کرد زیرا قیمت‌ها قابل پیش‌بینی نیستند.

محدودیتی برای بازگشت شرکت های آمریکایی‌ وجود ندارد

وزیر نفت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره احتمال بازگشت شرکت‌های نفتی آمریکایی به صنعت نفت و گاز ایران در دوران پساتحریم، اظهارداشت: هیچ‌گونه محدودیتی برای مشارکت و سرمایه‌گذاری شرکت‌های نفتی آمریکایی در صنایع نفت و گاز ایران وجود ندارد.

همچنین بر اساس گزارش تسنیم، وزیر نفت با اعلام اینکه شرکت های آمریکایی برای حضور در طرح های نفتی ایران مشکل دارند گفت: حتی اگر قیمت نفت در جهان باز هم کاهش یابد سرمایه گذاری در طرح های نفتی ایران سودده است.

وزیر نفت درباره احتمال افزایش تقاضای گاز از سوی ترکیه با توجه به تنش های اخیر این کشور با روسیه گفت: ما صرفا می توانیم در چارچوب قراردادی که با ترکیه داریم به آنها گاز بدهیم و با توجه به فصل سرما و افزایش نیازهای داخلی، در صورت تقاضای بیشتر گاز از سوی ترکیه، امکان تامین آن را نداریم.

وزیر نفت در پاسخ به این سئوال که آیا عربستان مخالف اجماع است، گفت: نمی دانم از خودشان بپرسید. به طور کلی گمان می کنم که اجماع در اوپک لازم است اما به نظرم بسیار بعید است که در جلسه آتی به اجماع برسیم و البته قرار هم نیست همیشه در اجرای نظام سهمیه بندی سقف تولید، ایران پیشنهاد دهنده باشد.

وزیر نفت با اعلام اینکه تاکنون مخالفتی مبنی بر حضور شرکت های آمریکایی در طرح های نفتی نشنیده است گفت: فضا برای حضور این شرکتها در توسعه صنعت نفت ایران فراهم است اما خود آنها برای حضور در ایران مشکل دارند.

زنگنه درباره انتقادهای وارده به قراردادهای IPC نیز گفت: برخی افراد زمانی انتقاد فراوانی از قراردادهای بیع متقابل داشتند آنها امروز از قراردادهای IPC انتقاد کرده و می گویند قراردادهای بیع متقابل خوب است. در هر حال هر خانواده قراردادی اشکالاتی دارد اما در کنار این اشکالات مزایایی نیز وجو دارد. ما هم هیچ وقت نمی توانیم هیچ قراردادی را در دنیا پیدا کنیم که یک سره خوبی باشد و بدی نداشته باشد.

زنگنه در مورد تعیین نشدن درصد سهم شرکت های ایرانی در اجرای قراردادهای IPC گفت: حداقل درصدی را در این بین تعیین خواهیم کرد.

مدل جدید قراردادهای نفتی شرایط بُرد-بُرد دارد

همچنین به گزارش ایرنا، وزیر نفت گفت: در مدل جدید قراردادهای نفتی ایران شرایط برد – برد برای صنعت نفت کشورمان و شرکت های بین المللی ایجاد شده است.

بیژن زنگنه افزود: ایران امروز با ایران 20 سال گذشته تفاوت دارد و شرکت های خارجی که تمایل به سرمایه گذاری در ایران دارند باید به این نکته توجه کنند.
وزیر نفت افزود: از فرصت همکاری با شرکت های بین المللی بعنوان اهرمی قوی برای انتقال فناوری و تقویت شرکت های داخلی استفاده می کنیم.
وی اضافه کرد: هر شرکت خارجی که بخواهد در ایران کار کند باید با یک شرکت ایرانی تائید صلاحیت شده شریک شود.
زنگنه با تاکید بر لزوم توسعه بخش پایین دستی صنعت نفتی، افزود: ما همانند بخش بالادستی، به دنبال توسعه بخش پایین دستی و سرمایه گذاری در پالایشگاه ها و پتروشمی ها هستیم.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: توسعه زنجیره پایین دستی در بخش نفتی و پتروشیمی نیازمند سرمایه گذاری در بخش بالادستی و افزایش تولید خوراک است.
زنگنه اضافه کرد: خوراک های فعلی برای پروژه های مختلف تخصیص پیدا کرده اند و راه اندازی طرح های جدید نیز به تامین خوراک های جدید نیاز دارد.
وی گفت: مدلی که امروز معرفی می شود به طور قطع بی نقص نیست اما در شرایط امروز ایران و منطقه، جوابگوی نیازهای توسعه صنعت نفت ایران خواهد بود.
وزیر نفت افزود: ایران در 107 سال گذشته که از اکتشاف نفت می گذرد، همواره نقش سازنده ای در تامین انرژی جهان داشته و به عنوان یک رکن مهم و تاثیرگذار در تامین انرژی شناخته شده است؛ امیدواریم این جایگاه ایران همچنان پاس داشته شود.
زنگنه خاطرنشان کرد: اکنون زمان مناسبی برای رونمایی از مدل جدید قراردادهای نفتی ایران به شمار می رود زیرا به زودی تحریم های ستمگرانه علیه صنعت نفت ایران برداشته می شود.
وی افزود: رفع تحریم ها یک بار دیگر ثابت خواهد کرد که این اقدام به ضرر مصرف کننده و تولیدکننده نفت است و نباید با نگرش سیاسی نفت را تحریم کرد.

مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    3 × 2 =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!