0

47 تفاهم ایران و ایتالیا به قرارداد تبدیل می‌شود

دسته بندی ها : فضای مجازی 26 فروردین 1395 مدیر سایبرلا 410 بازدید

«پروژه‌ها فقط روی کاغذ نیستند و باید اجرایی شوند.» ماتئو رنتزی نخست‌وزیر ایتالیا روز گذشته در همایش تجاری ایران – ایتالیا در جمع فعالان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی این جمله را گفت و اظهار داشت: ایتالیا نخستین کشوری است که بعد از تحریم‌ها به ایران آمده چون بر این باوریم که رابطه ما، رابطه‌ای دوستانه است؛ ایران و ایتالیا فرصت‌های بزرگی برای همکاری دارند.

ایران‌آنلاین: این صحبت در حالی است که دو کشور بهمن ماه سال گذشته در ایتالیا 30 تفاهمنامه، در نهاد ریاست جمهوری کشورمان 5 تفاهمنامه و روز گذشته در اتاق بازرگانی ایران 12 تفاهمنامه در حوزه‌های مختلف امضا کردند. نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان نیز در این مراسم گفت: با توجه به اشتراکاتی که دو کشور در حوزه‌های مختلف دارند باید خیلی سریعتر تفاهم‌های صورت گرفته تبدیل به قرارداد و کار مشترک شود. همین تلنگر از سوی دو مقام عالی رتبه ایران و ایتالیا کافی بود که در پایان همایش، بخش خصوصی دو کشور مصمم‌تر از گذشته با یکدیگر به مذاکره بنشینند و بر امضای قرارداد تأکید کنند.

بر این اساس در کمیسیون مشترک تخصصی دو کشور که عصر روز گذشته برگزار شد موضوعاتی چون نفت و گاز، برق و نیروگاه، فولاد، منسوجات و مد، خودرو، پیمانکاری طرح‌های بزرگ، شهرسازی و معماری، مخابرات، صنعت ریلی، فرودگاه سازی، کشتیرانی، پالایشگاه و پتروشیمی مورد بحث و بررسی دقیق قرار گرفت و مذاکره‌کنندگان به این نتیجه رسیدند که در انعقاد قرارداد  سرعت عمل بیشتری داشته باشند.

به نظر می‌رسد در میان مذاکره‌کنندگان بخش خودرو که همکاری با فیات را در بر می گیرد و فروش نفت به شرکت «انی» با سرعت بیشتری دنبال شود. البته گفت‌و‌گو درباره سایر موارد هم با جدیت در حال پیگیری است  روزهای گذشته درباره مبادلات تجاری ایران و ایتالیا گزارش‌های مفصلی به چاپ رسید و عنوان شد در سال 2011 مبادلات تجاری دو کشور به 7 میلیارد دلار رسید اما به دلایل تحریم این رقم در سال 2013 به یک میلیارد و 84 میلیون دلار تنزل پیدا کرد و این امر ادامه داشت به گونه‌ای که در سال 2013 حجم مبادلات به حدود 839 میلیون دلار رسید و در سال 2015 عدد یک میلیارد و 707 میلیون دلار به دست آمد.

اما این روزها ایتالیا با هدف  تبدیل شده به شریک اول اقتصادی ایران می خواهد مانند گذشته سطح مبادلات تجاری دو کشور  را به 7 میلیارد دلار برساند. با این تفاسیر به نظر می‌رسد اگر بتوان 47 تفاهمنامه امضا شده را به سرانجام رساند در مدت کوتاهی حجم مبادلات تجاری دو کشور از رقم 5/6 میلیارد دلار عبور می‌کند.

همکاری‌ها نباید در سطح یادبود و خاطره بماند
ماتئو رنتزی نخست‌وزیر جوان ایتالیا که نسبت به همکاری با ایران بسیار خوش بین است در همایش تجاری ایران –ایتالیا گفت: ما در ایران هستیم اما نه فقط برای بستن قراردادهای اقتصادی؛ فرصت‌های اقتصادی زیادی بین دو کشور وجود دارد و باید از این فرصت‌ها استفاده کنیم اما بیش از هر چیز یک احساس مشترک بین دو تمدن بزرگ ایران و رم وجود دارد. این باور عمیق در ایتالیا وجود دارد که ایران می‌تواند نقش بسیار مهمی در دنیایی که با چالش‌های زیادی روبه روست، ایفا کند. وی در ادامه به بحران‌های منطقه اشاره کرد و گفت: در سوریه و یمن یک بحران انسانی بزرگ به جا مانده است به طوری که تعداد پناهندگان به ایتالیا، امسال 15 تا 20 برابر افزایش یافته است.
وقتی گفته می‌شود 23 درصد از قربانیان یمن کودک و 15 درصد زنان هستند، به این نکته می‌رسیم که یک فاجعه در این کشور رخ داده است. رنتزی با تأکید بر اینکه ایران و ایتالیا می‌توانند پیام ثبات را در منطقه منتشر کنند، گفت: دو کشور همچنین می‌توانند به موضوعاتی بپردازند که در مورد آن توافق ندارند؛ با این حال ما نقاط مشترک زیادی داریم که یکی از آنها ایجاد صلح است. وی ضمن ابراز خرسندی از اینکه نخستین نخست‌وزیر غربی هست که بعد از اجرای برجام به ایران سفر کرده است، گفت: رابطه‌ها نباید فقط روی کاغذ بمانند و بهترین راه برای تحکیم دوستی‌ها این است که ارزش‌ها را به اشتراک بگذاریم و با هم کار کنیم.

وی گفت: ما مانند قطارهای سریع السیر باید بدویم؛ از سویی پیگیری مسأله مالی هم مهم است لذا در مرحله بعدی مذاکرات دو کشور، وزیر اقتصاد و دارایی ایتالیا همراه هیأتی اقتصادی به ایران خواهد آمد. پ

رنتزی گفت: چرا ما به جاده ابریشم فکر نکنیم؛ واقعیت این است که مسافران جاده ابریشم در گذشته به فارسی و لهجه‌های ایتالیایی با هم گفتمان داشتند. وی با اشاره به زمینه‌ها و ظرفیت‌های همکاری دو کشور گفت: فعالان اقتصادی ایتالیا در بخش‌های نیرو، گاز، نفت، فولاد، بهداشت و زیرساخت‌های تکنولوژیکی در هیأت ایتالیایی وجود دارند و نباید مراودات در این زمینه‌ها نادیده گرفته شود.
اروپا مصمم به گسترش روابط با ایران است
محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان نیز در این نشست گفت: رئیس مؤسسه ساچه قول داده است که پوشش‌های لازم برای کارهای اجرایی و سرمایه گذاری‌های مشترک را در نظر بگیرد. نعمت‌زاده افزود: پیش از نهایی شدن مذاکرات برجام، ما روابط خود را در جهت عادی‌سازی روابط با ایتالیا شروع کردیم. همچنین در سفر تاریخی رئیس جمهوری ایران به ایتالیا، سنگ بنای همکاری بنا نهاده شد و 30 قرارداد به امضا رسید که هشت مورد آن اجرایی شده است./

مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1 × 3 =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!