0

هشدار به مزاحمان تلفنی/ شش ماه حبس در انتظار متخلفان

دسته بندی ها : جرایم تلفن همراه, مزاحمت تلفنی 30 شهریور 1395 کارشناس سایبرلا 202 بازدید
جرم و مجازات مزاحمت تلفنی

معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: کسانی که به بهانه های مختلف برای افراد و به ویژه بانوان مزاحمت ایجاد میکنند بدانند مدعی العموم به سادگی از آنها نخواهد گذشت.

قاضی محمد بخشی محبی معاون دادستان مشهد با اشاره به شکایت برخی از شهروندان به مراجع قضایی در رابطه با انواع مزاحمت‌های تلفنی ساده یا همراه با توهین و تهدید اظهار کرد: مزاحمت تلفنی اگرچه به ظاهر ساده و بی اهمیت به نظر می‌رسد؛ اما در برخی پرونده‌ها همین مزاحمت ها منجر به فروپاشی یک خانواده و بروز مشکلات عدیده ای شده است.

وی تصریح کرد: شبکه های اجتماعی و افزایش مدت حضور در این شبکه ها به خودی خود باعث ایجاد برخی سوتفاهم‌ها و مشکلات برای برخی خانواده ها شده است و مزاحمت های تلفنی که رخ می دهد به این بد دلی ها دامن میزند و زندگی بزه دیده را مختل می کند.

جرم مزاحمت تلفنی

قاضی بخشی محبی افزود: برخی از مزاحمت های تلفنی به دلیل کینه و خصومت های شخصی اتفاق می افتد و در قالب آن جرائم دیگری از جمله توهین و تهدید نیز رخ می دهد که آن ها نیز قابل رسیدگی و مجازات هستند.

وی بیان داشت : در ماده 641 قانون مجازات اسلامی تصریح شده است که هرگاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، به حبس تا شش ماه محکوم خواهد شد.

وی افزود : با تغییراتی که در قانون ًایجاد شده  و میزان مجازات مقرر قانونی این جرایم مستقیما در دادگاه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

سرپرست دادسرای ناحیه ۶ مشهد ضمن اشاره به قانون تاسیس مخابرات ادامه  داد: هر کس وسیله مخابراتی در اختیار خود را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را مختل کند، برای بار اول پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت یک هفته همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه‌های مربوطه خواهد بود برای بار دوم ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه‌های مربوطه و تقاضای مشترک خواهد بود و برای بار سوم، شرکت، ارتباط تلفنی وی را به طور دایم قطع و اقدام به جمع آوری منصوبات تلفن کرده و ودیعه مشتری را پس از تسویه حساب مسترد خواهد کرد.

توصیه به شهروندان

وی با توصیه خطاب به شهروندانی که تلفن همراه آن‌ها سرقت یا مفقود می‌شود تاکید کرد: شهروندان در هنگام وقوع این مشکلات حتما سیم کارت خود را بسوزانند تا امکان سواستفاده مزاحمین و افراد بیماری که از هر فرصتی برای ارتکاب جرم های کوچک و بزرگ استفاده می کنند از بین برود چرا که در بسیاری از مواقع بزه دیدگانی با مراجعه به دادسرا اعلام کرده اند که گوشی شان دزدیده شده و چندی بعد خودشان به عنوان متهم مزاحمت تلفنی به دادسرا احضار شده اند و بعد از تحقیقات مشخص شده به امید پیدا کردن گوشی خود یا ردیابی آن سیمکارت خود را نسوزانده اند و  خط مورد استفاده مجرمین قرار گرفته است.

وی در پایان گفت : وظیفه مدعی العموم ایجاد آرامش و امنیت در اجتماع است و از آنجایی که جرایم ارتکابی بوسیله تلفن این امنیت را مختل می سازد از هیچ تلاشی برای مقابله با آن فروگذار نخواهیم کرد به ویژه آنکه جرم جنبه عمومی داشته و حتی در صورت گذشت شاکی باز هم حکم به مجازات برای مجرم صادر میشود و مدعی العموم به عنوان شاکی باقی می ماند.

منبع: میزان

عباسی - کارشناس سایبرلا
کارشناس سایبرلا

سلام. من عباسی هستم! یکی از همکاران بخش تولید محتوای سایبرلا. علاقمند به حوزه حقوق فناوری اطلاعات هستم و علاوه بر فعالیت در حوزه مسائل حقوقی, به مباحث حوزه امنیت اطلاعات و فناوری های نوین هم علاقه دارم.

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    13 − هشت =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!