0

رگولاتوری مراقب ماسک اپراتورهای موبایل باشد

دسته بندی ها : رگولاتوری 21 فروردین 1395 مدیر سایبرلا 898 بازدید

وظیفه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در صدور موافقت‌های اصولی اپراتورهای مجازی، زمانیکه شنیده می‌شود برخی متقاضیان دریافت پروانه‌های MVNO دارای سهامدار مشترک با اپراتورها هستند، بسیار سخت است و انتظار می‌رود در این مسیر تابع قانون باشد.

به گزارش سایبرلا (CYBERLAW) به نقل از تسنیم، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اسفند ماه 1393 مصوبه‌ای تحت عنوان “اصول حاکم بر پروانه‌های مجازی تلفن همراه” را روی پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر کرد که در آن علاوه بر تعریف اپراتور مجازی به شرایط و مقررات صدور موافقت اصولی و پروانه، قلمرو جغرافیایی فعالیت، شرایط مشارکت و رقابت، تعهدات MVNOها و تخلفات و جریمه نقض تعهدات اشاره شده بود.

اپراتور مجازی تلفن همراه یا به اختصار MVNO یک نوع اپراتور تلفنی است که امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و داده‌ها ندارد بلکه قراردادی با یک اپراتور دیگر که دارای امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و داده‌هاست، منعقد می‌کند.

تاکنون براساس آمار رسمی منتشر شده از سوی رگولاتوری در بهمن ماه 1394، شش متقاضی توانسته‌اند با رعایت تمامی شروط مد نظر چارچوب پروانه و ارائه ضمانتنامه‌های مالی، موافقتنامه اصولی پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه را دریافت کنند.

با توجه به انتشار اولین فراخوان از سوی رگولاتوری و اعلام آمادگی 51 متقاضی برای دریافت پروانه مذکور که بعدها 11 مورد به دلیل نداشتن شرایط دریافت پروانه خط خوردند، در حال حاضر 40 متقاضی در لیست حاضر هستند. رگولاتوری در بهمن ماه سال گذشته اعلام کرده بود که از میان 40 متقاضی باقیمانده به 18 شرکتی که تمام شرایط لازم را دارا بودند اعلام شد که ضمانت‌نامه‌های لازم را ارائه کنند.

از آن حیث که این سازمان اعلام آمادگی برای صدور 12 موافقت اصولی دیگر در صورت ارائه ضمانتنامه مالی کرده بود، گفته می‌شود تعداد موافقت‌های اصولی صورت گرفته تاکنون به 11 مورد رسیده است و به زودی اسامی شرکت‌ها دریافت کننده این موافقت اعلام می‌شود.

فارغ از نحوه صدور موافقت‌ها و چند و چون آن، به نظر می‌رسد برخی متقاضیان حاضر در صف به نوعی سهامدار مشترک با اپراتورها یا وابستگی غیرمستقیم به آنها دارند.

این مورد خلاف مصوبه مرداد ماه سال گذشته کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با عنوان “اصلاح برخی مفاد مصوبه اصول حاکم بر پروانه فعالیت اپراتورهای مجازی تلفن همراه” است زیرا بند 7-1 به این شکل اصلاح شده است: “دارنده پروانه یا سهامداران آن نباید رد سایر دارندگان پروانه اپراتور مجازی (یا دارنده موافقت اصولی) و اپراتورهای میزبان مستقیم یا غیرمستقیم سهام داشته باشد. اپراتورهای میزبان و سهامداران آنها نیز نباید در هیچ یک از اپراتورهای مجازی (یا دارنده موافقت اصولی) به صورت مستقیم یا غیرمستقیم سهام داشته باشند”.

انتظار می‌رود حجم بالای تقاضا برای دریافت موافقت اصولی، تداخلی در امر رسیدگی تقاضاها ایجاد نکند و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با رفتاری هوشمندانه، زمینه احتمالی ایجاد انحصار در این حوزه طی سال‌های آتی را از بین ببرد در غیر این سرمایه‌های بسیاری طی یکی دو سال آینده مستهلک خواهد شد.

هزینه بازسازی بنای کج ساخته شده قطعا به اندازه ساخت خود بنا خواهد بود و از این حیث باید به شعار پیش‌گیری قبل از درمان پایبند بود تا در آینده نیازمند مصوبات اصلاحی که دنبال جبران مافات است، نباشیم.

مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    5 + پنج =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!