0

ضرورت بازنگری در مفاد قرارداد تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه

گروه میثاق؛ معاون اسبق وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت بازنگری قرارداد تعرفه ایران و ترکیه، گفت: محصول نهایی ایرانی مشمول کاهش تعرفه از سوی ترکها نشدند.

محمود دودانگه در گفتگو با مهر گفت: ترک ها از سال های گذشته و در دولت های قبل نیز تمایل بسیار زیادی برای انعقاد قرارداد تجارت تعرفه ترجیحی با ایران داشتند و برای تحقق این امر، فشارهای زیاد سیاسی و اقتصادی به ایران وارد کردند.

معاون اسبق وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: با توجه به تبعات منفی انعقاد قرارداد تجارت تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه، دولتهای قبل حاضر به انعقاد این قرارداد با ترکیه نشدند.

وی تصریح کرد: با روی کارآمدن دولت یازدهم و در زمان تغییر مدیریتی در کشور، این قرارداد میان ایران و ترکیه منعقد شد؛ اما اکنون بررسی گزارش ها و تحقیقات ما در سال های گذشته در وزارت صنعت، معدن و تجارت، این حقیقت را نشان می داد که انعقاد قرارداد تعرفه ترجیحی میان ایران و ترکیه، آن هم با شرایطی که طرف مقابل می خواست، به زیان اقتصاد کشور خواهد بود.

به گفته دودانگه، بررسی آثار و نتایج قرارداد تعرفه ترجیحی میان ایران و ترکیه نشان می دهد که ترک ها کالاهای ایرانی کامل و تولیدشده را مشمول تعرفه پایین نکرده اند و صرفا کالاهایی که نهایی نیستند و مواد اولیه به شمار می‌روند، مشمول تعرفه پایین در بازار ترکیه شده است.

دو دانگه گفت: اما در این قراردادی که میان ایران و ترکیه منعقد شده، بازار ایران در تمامی کالاها و محصولاتی که دارای مزیت هستیم، به ترکیه واگذار کردیم.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: باید لیست قرارداد تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه بررسی و تغییر کند تا جایی که محمدرضا نعمت زاده، وزیر سابق صنعت معدن و تجارت و مجتبی خسروتاج، رئیس سازمان توسعه تجارت نیز خواستار تغییر این لیست شده اند.

وی افزود: هر چند ترکها از سالهای قبل به دنبال انعقاد قرارداد تعرفه ترجیحی با ایران بودند اما کارشناسان و مسئولان در دولتهای قبل نسبت به عواقب انعقاد قرارداد تعرفه ترجیحی با ترکیه هشدار داده بودند زیرا این قرارداد نه تنها کمکی به اقتصاد ایران نکرد بلکه به زیان تولید کشور نیز تمام شد.

این کارشناس اقتصادی با انتقاد از واگذاری بازار کشور به ترکها و صدور مجوز برای راه اندازی فروشگاههای زنجیره ای و مراکز فروش کالای ترکیه ای در ایران اظهار کرد:هر چند از سالها قبل نسبت به تبعات انعقاد این قرارداد میان ایران و ترکیه هشدار داده شده بود اما باز هم شاهد انعقاد قرارداد تعرفه ترجیحی میان ایران و ترکیه بوده ایم که این امر موجب شد تا اقتصاد کشور با چالشهایی مواجه شود.

وی با انتقاد از واگذاری بازار کشور به ترکها ابراز کرد:انعقاد قرارداد تعرفه ترجیحی میان ایران و ترکیه موجب شد تا به صنایعی از,جمله نساجی که در ایران دارای مزیت رقابتی هستند آسیب نبینند.

مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    چهارده − 8 =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!