0

استفاده از سیم‌کارت اعتباری چه مقرراتی دارد؟

دسته بندی ها : فناوری ارتباطات 3 شهریور 1400 کارشناس سایبرلا 343 بازدید
سیم کارت گوشی موبایل تلفن همراه - سایبرلا

اگر مشترک سیم کارت اعتباری، هیچگونه تراکنشی شامل مکالمه و پیامک در طول یک بازه زمانی سه ماهه نداشته و اعتبار ریالی نداشته باشد، اپراتور می‌تواند پس از اطلاع رسانی سیم‌کارت را به‌صورت دو طرفه قطع یا سلب امتیاز کند.

سیم کارت دائمی یا اعتباری تلفن همراه را می‌توان به‌صورت حضوری از طریق نمایندگی‌های خدمات اپراتورها و دفاتر پیشخوان خدمات دولت و یا به صورت غیرحضوری از طریق پورتال یا فروشگاه‌های مجازی اپراتورها تهیه کرد. همان‌طور که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده، قطع یک طرفه، فرایندی که است امکان برقراری ارتباط (به جز تماس‌های صوتی با کدهای خدماتی اضطراری ملی) را از مشترک سلب می‌کند و مشترک فقط قادر به دریافت مکالمه و پیامک است. قطع دو طرفه نیز فرایندی است که امکان برقراری ارتباط (به جز تماس‌های صوتی با کدهای خدماتی اضطراری ملی) را از سوی مشترک سلب می‌کند.

سلب امتیاز فرایندی است که مجوز حضور مشترک در شبکه لغو و امتیاز استفاده شماره از مشترک سلب می‌شود و اپراتور می‌تواند شماره تخصیص داده شده را به اشخاص دیگر واگذار کند. همچنین در روش‌های مختلف اطلاع‌رسانی به مشترک، اپراتور باید درباره افزایش یا کاهش اعتبار، میزان اعتبار باقیمانده، قطع یک‌طرفه و دوطرفه، وضعیت اعتبار و سایر موارد ضروری با استفاده از روشهای ارتباط تلفنی و یا ارسال پیامک و یا با استفاده از سایر روشهای ارتباطی بدون دریافت هزینه به مشترک اطلاع‌رسانی کند.

مقررات استفاده از سیم کارت‌ اعتباری

دارنده پروانه فقط پس از ثبت‌نام، اجازه حضور در شبکه و مجوز استفاده از خدمات را به مشترک می‌دهد. اپراتور با اتمام اعتبار مشترک می‌تواند پس از اطلاع‌رسانی لازم برای قطع یک‌طرفه شماره اقدام کند.

اگر مشترک هیچگونه تراکنشی (شامل: مکالمه، پیامک و …) در طول یک بازه زمانی سه ماهه نداشته باشد، درصورت عدم کارکرد در مدت سه ماه توسط مشترک، دارنده پروانه می‌تواند درصورت وجود اعتبار پس از اطلاع‌رسانی به ازای هر دوره یک‌ماهه به میزان حداکثر تعرفه ۲۰ دقیقه مکالمه پایه برای جبران هزینه‌های نگهداری شبکه و ارتباط از اعتبار مشترک کم کند و در این صورت مشترک مجاز است از باقیمانده اعتبار خود استفاده کند. همچنین اگر مشترک اعتبار ریالی نداشته باشد اپراتور می‌تواند پس از اطلاع‌رسانی سیم‌کارت را به‌صورت دوطرفه قطع یا سلب امتیاز کند.

با انجام هر تراکنش از طرف مشترک، بازه زمانی مجدد (به مدت سه ماه) برای مشترک تعیین می‌شود و آخرین تراکنش مبنای شروع مهلت سه ماهه خواهد بود. دارنده پروانه می‌تواند درصورت عدم انجام تراکنش از سوی مشترک تا اتمام اعتبار سیم‌کارت، برای جبران هزینه‌های نگهداری شبکه و ارتباط از اعتبار مشترک کم کند.

دارنده پروانه می‌تواند در وضعیت قطع یک‌طرفه و دوطرفه سیم، تمامی خدمات سیم‌کارت را مسدود کند ولی موظف است امکان تماس با کدهای خدماتی اضطراری ملی را برای مشترک برقرار کند. در وضعیت قطع دوطرفه، دارنده پروانه موظف است شماره مشترک را تا زمان سلب امتیاز حفظ کند. دارنده پروانه موظف است اطلاعات مربوط به نحوه ثبت‌نام، غیرفعال کردن، قطع یک‌طرفه، قطع دوطرفه و سلب امتیاز را در قرارداد با مشترکین خود ارایه کند.

منبع: ایسنا

عباسی - کارشناس سایبرلا
کارشناس سایبرلا

سلام. من عباسی هستم! یکی از همکاران بخش تولید محتوای سایبرلا. علاقمند به حوزه حقوق فناوری اطلاعات هستم و علاوه بر فعالیت در حوزه مسائل حقوقی, به مباحث حوزه امنیت اطلاعات و فناوری های نوین هم علاقه دارم.

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نه + دو =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!