0

خالی کردن حساب بانکی شهروندان با کمک خودشان

کلاهبرداری اینترنتی و جرایم مالی در فضای مجازی

رئیس پلیس فتا استان قزوین گفت: اعتماد و همکاری شهروندان در پی تماس تلفنی مجرمان سایبری باعث خالی شدن حساب بانکی‌ آنها می‌شود.

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: سرهنگ محمدعلی فرهودی رئیس پلیس فتا استان قزوین با اشاره به دریافت تماس تلفنی و یا تماس تصویری شبکه‌های اجتماعی با شهروندان و اعلام اینکه آنها برنده مسابقه تلویزیونی شده‌اند، اظهار داشت: این شگرد مجرمان سایبری است و با این ترفند شهروندان را پای دستگاه خودپرداز بانکی کشانده و با کمک خود شهروندان حساب بانکی آنها را خالی می‌کنند.

وی افزود: این مجرمان بعد از اعتماد سازی شهروندان که ” مثلا شما برنده 10 میلیونی ریالی کمک هزینه سفر حج، خرید کالا و غیره شده‌اید و برای دریافت جایزه خود به دستگاه خودپردازی بانکی مراجعه کنید و منتظر تماس همکاران ما باشید ” شهروندان را فریب داده و حساب بانکی آنها را خالی می‌کنند.

سرهنگ فرهودی ادامه داد: بعد از مراجعه شهروندان به دستگاه خود پرداز بانکی مجرمان تماس گرفته و با بیان اینکه برای دریافت جایزه خود باید با استفاده از دستگاه خودپرداز بانکی و تغییر زبان آن ما را یاری کنید، شهروندان را گمراه می کنند و از آنجا که بسیاری از شهروندان آشنا با زبان انگلیسی نیستند دستورات داده شده مجرمان را اجرا کرده و خودشان برای مجرمان مبالغ درخواستی مجرم را واریز می‌کنند.

وی با بیان اینکه مجرمان سایبری برای فریب شهروندان و جلب اعتماد آنها اعلام می‌کنند فلان شخصیت سیاسی، چهره هنری یا ورزشی در برنامه ما حاضر است، گفت: مجرمان سایبری با این ترفند و گاها تقلید صدا آنها و یا صدای ضبط شده آنها در برنامه‌های رادیو تلویزیونی دیگر، شهروندان را فریب می‌دهند.

رئیس پلیس فتا استان قزوین یادآور شد: هیچ برنامه تلویزیونی با شهروندان تماس نمی‌گیرد و اعلام کند برای دریافت جایزه خود به دستگاه خودپرداز بانکی مراجعه کنید و یا اطلاعات کارت بانکی خود، شماره کارت، cvv2، تاریخ انقضا و رمز دوم (ایستا یا پویا) را از شما بخواهد.

سرهنگ فرهودی تاکید کرد: شهروندان هشیار باشند هرگونه تماس تلفنی و یا تماس تصویری شبکه‌های اجتماعی که اعلام می‌کند پای دستگاه خودپرداز بانکی رفته و یا اطلاعات کارت بانکی را به ما اعلام کنید از سوی مجرمان سایبری است. اصلا به این تماس ها اعتنا نکرده و دستورات آنها را اجرا نکنید.

سرهنگ فرهودی در ادامه گفت: در صورت کمک اینترنتی به امور خیریه، پس از حصول اطمینان از اصلی و قانونی بودن وب‌گاه مورد نظر، نسبت به واریز وجه از طریق رمز پویا، اقدام کنند.

منبع: پلیس فتا

نمونه شکواییه کلاهبرداری از طریق دستگاه خودپرداز (عابربانک - ATM) به بهانه برنده شدن در قرعه کشی

عباسی - کارشناس سایبرلا
کارشناس سایبرلا

سلام. من عباسی هستم! یکی از همکاران بخش تولید محتوای سایبرلا. علاقمند به حوزه حقوق فناوری اطلاعات هستم و علاوه بر فعالیت در حوزه مسائل حقوقی, به مباحث حوزه امنیت اطلاعات و فناوری های نوین هم علاقه دارم.

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    11 + دو =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!