0

هک تلگرام و روش های نفوذ به تلگرام

دسته بندی ها : امنیت اطلاعات, هک نفوذ کرک 23 شهریور 1396 مدیر سایبرلا 1132 بازدید

شاید کاربران ایرانی جزء محدود کاربرانی باشند که هرروز به دنبال اخبار هک تلگرام (Telegram) و یا نرم‌افزار هک تلگرام دیگران و یا روش‌هایی دراین‌باره هستند. اما سؤال اینجاست که آیا واقعاً می‌توان تلگرام را هک کرد؟ یا با به‌راحتی و با داشتن یک شماره تلفن به فضای تلگرام دیگری وارد شد و عمل هک تلگرام دیگران با شماره تلفن و بدون شماره تلفن را پیاده‌سازی کرد؟

البته که امنیت در فضای مجازی و هر جا که پای شبکه‌های کامپیوتری و کامپیوترها در میان باشند کاملاً نسبی است و به همین دلیل پاسخ به این سؤال که تلگرام چقدر امنیت دارد؟ بسته به هویت سؤال‌کننده می‌تواند متفاوت باشد.

از قدرت و امنیت تلگرام همین را بدانید که این پیام‌رسان از پروتکل رمزنگاری اختصاصی خودش به نام MTProto استفاده می‌کند.

ظاهراً پشت گروه امنیتی این پیام‌رسان، متخصصانی با مدارج بالا در ریاضیات و الگوریتم هستند که پیوسته روی امنیت تلگرام کار می‌کنند. اپلیکیشن تلگرام دو روش پیام‌رسانی در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد؛ یکی شیوه عادی ارسال پیام و دیگری استفاده از گزینه‌ای به نام Secret Chat یا «گفت‌وگوی امن» است. در مورد اولی حد امنیت، تفاوت چندانی با دیگر پیام‌رسان‌ها ندارد ولی گزینه دوم (که البته محدودیت‌هایی هم به همراه دارد) ازآنجاکه پیام‌ها را توأمان در مبدأ و مقصد رمزگذاری می‌کند حتماً امنیت بیشتری دارد. برای استفاده از قابلیت «گفت‌وگوی امن»، کافی‌ است به منوی اصلی تلگرام رفته و گزینه New Secret Chat‌ را انتخاب کنید.

اما دیگر پیام‌رسان‌های بزرگ مانند اسکایپ، بی‌بی‌ام و واتس‌آپ هم رمزگذاری دو‌طرفه را ارایه می‌دهند و شاید از این منظر نتوان برتری خاصی برای تلگرام قائل شد؛ اگرچه بسیاری معتقدند ازآنجاکه این نرم‌افزارها متعلق به شرکت‌های بزرگ و چندملیتی هستند به‌احتمال‌زیاد «درِ پشتی» (Backdoor) برای نهادهای امنیتی لحاظ می‌کنند؛ ولی تلگرام با توجه به این‌که شرکت بسیار کوچکی (روسی) است و به‌ جز برخی کشورهای درحال‌توسعه، کاربر چندانی ندارد احتمال ارایه کردن اطلاعات کاربران به دیگر نهادها یا در نظر گرفتن راه نفوذ عمدی در آن کمتر است.

راه‌حل‌های تلگرام برای جلوگیری از هک تلگرام

اپلیکیشن تلگرام مثل دیگر اپلیکیشن‌های ازاین‌دست، چندراه تأمین امنیت در اختیار کاربرانش گذاشته که با استفاده از همه آن‌ها بعید است درصورتی‌که یک «کاربر عادی» بوده و اطلاعات درخوری نداشته باشید، تحت حمله هکری قرار بگیرید؛ نخستین سد اتصال به تلگرام شما، همان کد ۵ رقمی‌ای است که از این شرکت برایتان ارسال می‌شود. حتماً می‌دانید هر بار که تلگرام را در دستگاهی برای نخستین بار نصب می‌کنید بعد از واردکردن شماره تلفنتان یک کد تائید هویت برای شما فرستاده می‌شود.

شاید و فقط شاید اگر یک کاربر بسیار بی‌اطلاع باشید ممکن است کسی بتواند به طریقی این کد را از شما بگیرد و به‌حساب تلگرامتان وارد شود؛ در غیر این صورت اگر کمی احتیاط به خرج بدهید و پیام‌های افراد ناشناس و لینک‌های احتمالی را که برایتان فرستاده می‌شود پاک‌کنید، احتمال قربانی شدن شما بسیار کم می‌شود.

سد دوم و مهم دیگر تائید دومرحله‌ای هویت شماست. در این شیوه‌ تائید هویت همان‌طور که از نامش هم برمی‌آید یک مرحله دیگر برای بازهایید هویت صاحب حساب لحاظ می‌شود؛ در مورد ایمیل‌ها به این صورت است که شما اول رمز ایمیل را وارد می‌کنید بعد بسته به روشی که برای مرحله دوم انتخاب کرده‌اید مورد دیگری از شما درخواست می‌شود. فرضاً اگر تائید مرحله دوم را منوط به ارسال کدی از طریق پیامک کرده باشید باید منتظر شوید تا سرویس‌دهنده ایمیل آن را برای شما پیامک کند تا کد ارسالی را در قسمت تعیین‌شده وارد کنید.

تائید دومرحله‌ای در تلگرام درست عکس این حالت است؛ یعنی تلگرام در مرحله نخست کد را برای شما می‌فرستد؛ سپس در صورت فعال بودن گزینه تائید دومرحله‌ای، از شما خواسته می‌شود که کدی را که پیش‌تر به‌عنوان رمز ورود در نظر گرفته‌اید وارد کنید. برای دسترسی به این قسمت باید در «تنظیمات» (Settings) به دنبال «حریم خصوصی و امنیت» (Privacy and Security) بگردید و از داخل آن گزینه «تائید دومرحله‌ای»(Two-Step Verification) را فعال کنید.

باگ SS7 و امکان هک تلگرام

تلگرام و واتس‌آپ هر دو با داشتن قابلیت پیام‌رسانی رمزنگاری‌شده به‌طور پیش‌فرض، جزو امن‌ترین اپلیکیشن‌های ارتباطی میان کاربران اینترنت محسوب می‌شوند. اما گاهی اوقات ممکن است مشکلاتی امنیت این دو اپلیکیشن را به خطر بیندازند؛ مشکلاتی که ممکن است از خود آپ نبوده و عوامل دیگری آن‌ها را به وجود آورده باشند.

یکی از این مشکلات، باگ‌های موجود در SS7(Signaling System7) هستند؛ شبکه جهانی اپراتورهای موبایل که مثل یک‌ هاب مرکزی برای برقراری ارتباط میان کل دنیا عمل می‌کند.

سال‌هاست که همگان به نقص‌های امنیتی و آسیب‌پذیری SS7 واقف هستند، از دولت‌ها گرفته تا شبکه‌های مخابراتی و صد البته هکرها. متاسفانه مشکل آسیب‌پذیری امنیتی SS7 مشکلی نیست که به‌سادگی بتوان آن را رفع کرد، چراکه SS7 شبکه‌ای جهانی از اپراتورهای مخابراتی است، بدین معنا که هیچ‌کدام از آن‌ها مالک آن نبوده و حق مدیریت بر آن را ندارند. هرگونه تغییری هم که بخواهد در آن صورت بگیرد نیازمند رسیدن به توافقی جهانی است. بنابراین مشکلات SS7 زمانی رفع می‌شود که یک شخص یا گروه برای مدیریت و نظارت بر آن انتخاب شود. به همین خاطر هکرها و افراد سودجو می‌توانند از این رخنه برای نفوذ به اپلیکیشن‌های چت امنی همچون تلگرام و واتس‌آپ استفاده کنند.

اما دقیقا چه اتفاقی می‌افتد؟ از منظر تئوری، پیام‌رسان‌های رمزنگاری‌شده نسبت به هکرها نفوذناپذیر هستند، چراکه کلید رمزگشایی پیغام‌ها فقط در دست شما یا طرف مکالمه‌تان است. درصورتی‌که هکر بتواند هنگام مکالمه میان دو طرف به آن نفوذ کند (که به این شیوه حمله «مردمیانی» می‌گویند) هم چیزی بیشتر از نوشته‌هایی ناخوانا یا غیرقابل رمزگشایی عایدش نخواهد شد.

اما هکرها به سیستم رمزنگاری دو اپلیکیشن حمله نمی‌کنند، بلکه از آسیب‌پذیری امنیتی SS7 برای نفوذ بهره می‌گیرند. آن‌ها با فریب دادن اپراتور مخابراتی، کاری می‌کنند سیستم تصور کند شماره تلفن هکر همان شماره قربانی است. ازاینجا به بعد، حمله‌کننده می‌تواند با شماره قربانی یک حساب کاربری واتس‌آپ یا تلگرام جدید ساخته و کد پیامکی ثبت‌نام و دسترسی به اپلیکیشن را از همین طریق دریافت کند. اما هک از طریق باگ SS7 آن‌قدرها هم کار ساده‌ای نیست، برای این کار نیاز به سخت‌افزارهای گران‌قیمت و پیشرفته‌ای است که به‌راحتی در دسترس هرکسی قرار ندارد.

البته همه هک‌ها و نفوذها به تلگرام از این طریق انجام نمی‌شوند. به‌عنوان‌مثال یکی از مباحث مطرح پس از ورود کودکان به عصر ارتباطات و استفاده‌ی آن‌ها از شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، نگرانی‌هایی را برای والدین به همراه داشته است و به همین دلیل ابزارهای کنترل والدین نیز جهت کنترل رفتار اجتماعی کودکان و فرزندان به وجود آمده‌اند. یکی از این ابزارها نرم‌افزار سامانه مراقبت خانواده SFP است که با کمک آن می‌توان با نصب نرم‌افزاری مخفی بر روی گوشی فرزند، تمامی اطلاعات و پیام‌های تلگرام او را توسط یک پنل تحت وب مشاهده و دریافت کرد تا بتوان نظارت دقیقی بر تربیت فرزند داشت و در مواقع حساس با یک آگاهی و راهنمایی مؤثر، از بسیاری از خطرات در ادامه جلوگیری کرد.

منبع: سایت SFP

مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نوزده + نه =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!