0

رعایت موارد ساده و مهم ایمنی کاربران در فضای مجازی ضروری است

دسته بندی ها : فضای سایبر, فناوری اطلاعات 24 فروردین 1396 مدیر سایبرلا 1146 بازدید

رئیس پلیس فتای استان فارس درباره آگاه بودن از مبانی امنیتی فضای مجازی گفت: با گسترش پرسرعت اینترنت در دنیای امروز و با سوء‌استفاده برخی از متخلفان از کمبود آگاهی کاربران این فضا، توجه به موارد و مسائل امنیتی برای استفاده بی‌دغدغه از این فضای مفید و پرکاربرد باید پر رنگ‌تر انجام گیرد.

به گزارش سایبرلا به نقل از پلیس فتا، به دلیل همین امر مهم سرهنگ حبیب اله رجبلی به تشریح یک‌سری از مبانی امنیتی و عادت‌های مفید که هر کاربر فضای مجازی باید به آنها عمل کند  پرداخت و انتخاب رمزهای عبور قدرتمند و مطمئن را ضروری دانست و گفت: استفاده از یک کد چهار رقمی به‌ عنوان رمز عبور گوشی هوشمند به هیچ عنوان ایده‌‌ مناسبی نیست و حتی اضافه کردن یک رقم به این کد می‌تواند امنیت گوشی شما را به‌مراتب افزایش دهد. هکرها باید با آزمودن همه‌‌ احتمالات ممکن رمز عبور شما را حدس بزنند و هر چه دنباله‌‌ طولانی‌تری از اعداد و حروف به کار ببرید کار آن‌ها مشکل‌تر می‌شود.

وی در توصیه به کاربران افزود: از نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور استفاده کنید، استفاده از یک رمز عبور مشترک برای همه‌ سرویس‌های آنلاین، به معنای کم کردن زحمت هکرها برای شکستن حریم فضای مجازی شما است. به هرکدام از حساب‌های اینترنتی خود رمز عبور منحصربه‌فردی اختصاص بدهید و دشواری‌های به خاطر سپردن و مدیریت آن‌ها را به نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور وا‌گذار کنید.

سرهنگ رجبلی تصریح کرد: هیچ‌وقت اطلاعات حساس خود را با ایمیل‌های رمزنگاری نشده ارسال نکنید، موارد محرمانه و مهم مثل اطلاعات بانکی، مکاتبات محرمانه‌‌ شغلی و … حتما باید با ایمیل‌های رمزنگاری‌شده ارسال شوند. برای این کار می‌توانید نرم افزارهای رمز نگاری ایمیل را از فروشگاه‌های نرم افزاری مجاز تهیه و اطلاعات حساس خود را پیش از ارسال به صورت صحیح رمز نگاری کنید.

رئیس پلیس فتای استان فارس استفاده از آنتی‌ویروس‌ و ضد بدافزارها به روز شده برای سیستم‌ها را ضرروری خواند و گفت: تهدید آلوده شدن کامپیوتر به ویروس و بدافزار همیشه وجود دارد و آنتی‌ویروس‌ و همین‌طور ضد بدافزارهای به روز می‌توانند به‌خوبی امنیت سیستم شما را تأمین کنند.

وی تاکید کرد: مراقب حملات سایبری مبتنی بر مهندسی اجتماعی باشید‌‌، یکی از تهدیدات امنیتی در اینترنت، حمله‌ سایبری مبتنی بر مهندسی اجتماعی است. حمله‌‌ مهندسی اجتماعی که با تکنیک‌هایی نظیر فیشینگ(Phishing)، جعل هویت افراد یا شرکت‌ها و ترفندهایی ازاین‌دست انجام می‌شود، رایج‌ترین روشی است که هکرها با آن به اطلاعات امنیتی شما دست پیدا می‌کنند. اطلاعات محرمانه‌‌ لازم برای حملات سایبری غالبا توسط منابع داخلی افشا می‌شوند، ولی با این‌حال بهتر است در فضای مجازی به هیچ‌کدام از ابزارهای ارتباطی مثل لینک، ایمیل، شماره تلفن و… اطمینان کامل نداشته باشید. گاهی اوقات حتی نخبه‌های کامپیوتر با روش‌های بسیار ساده و پیش افتاده به دام میافتند و با بی‌دقتی به مبانی امنیتی خود را به خطر می‌اندازند.

سرهنگ رجبلی در توصیه دیگر به کاربران گفت: قابلیت پشتیبان‌ گیری خودکار کامپیوتر خود را فعال کنید، اگر به گرفتن پشتیبان از محتویات کامپیوتر خود عادت ندارید، همیشه در معرض خطر از دست دادن اطلاعات مهم قرار خواهید داشت. گرفتن پشتیبان چندان سخت نیست و اگر هم این‌طور باشد، بهتر است برای حفظ اطلاعات ارزشمندتان این سختی را به جان بخرید. فعال کردن پشتیبان گیری خودکار با ابزارهای پیش‌فرض ویندوز و نرم افزار های مخصوص این کار امکان پذیر است .

وی محافظت از نام کاربری و رمز عبور مودم را ضروری خواند و افزود: در شبکه‌‌ اینترنتی خانگی شما، مودم اولین خط دفاعی است و باید آن‌ را به بهترین شکل ممکن مورد محافظت قرار بدهید. برای شروع نام کاربری و رمز عبور مدیریتی (Admin) آن را عوض کنید و برای پسورد وایرلس، یکی از روش‌های رمزنگاری ارائه‌شده مثل WPA2 را به کار ببرید. در صفحه‌ تنظیمات مودم می‌توانید آی‌پی‌هایی که به آن متصل هستند و همه‌ فعالیت‌های شبکه‌ خانگی خود را مشاهده و مدیریت کنید.

رئیس پلیس فتای استان فارس بررسی دسترسی‌های اپلیکیشین‌ها و تنظیمات امنیتی خود را به‌صورت منظم را نیز مهم خواند و گفت: شما باید با هوشیاری کامل و به‌صورت منظم نرم‌افزار مورد استفاده‌‌ خود را به‌روزرسانی کنید. ما اغلب مسائل مهمی مثل به‌روز رسانی سخت‌افزار مودم یا نظارت بر دسترسی اپلیکیشین‌ها را فراموش می‌کنیم. بهتر است این اقدامات را در قالب یک فعالیت زمان‌بندی‌شده‌ی دقیق به عادتی همیشگی تبدیل کنید.

سرهنگ رجبلی در پایان گفت: متأسفانه همیشه بعد از وقوع حوادث ناخوشایند به اهمیت اقدامات امنیتی پی می‌بریم. در فضای بدون محدودیت و پویای اینترنت همانند دنیای واقعی هیچ نوع اقدام احتیاطی را نمی‌توان زیاده‌روی دانست.

مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    15 + چهارده =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!