0

قرارداد تامین اورانیوم بین هند و ازبکستان

دسته بندی ها : قرارداد بین المللی, قرارداد همکاری 30 دی 1397 مدیر سایبرلا 485 بازدید

گروه میثاق ؛ رهبران هند و ازبکستان در حاشیه نشست بین المللی ‘گجرات ‘ قرارداد همکاری درازمدت در زمینه تامین اورانیوم امضا کردند.

به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک ،این قرارداد در پایان دیدار «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان و «نارندرا مودی» نخست وزیر هند در چارچوب نهمین نشست بین المللی سرمایه گذاری «گجرات پویا- 2019» امضا شد.
وزارت امور خارجه هند نیز روز شنبه باصدور بیانیه‌ای اعلام کرد در حضور رهبران دو کشور، سازمان انرژی اتمی هند و شرکت معادن جمهوری ازبکستان قرارداد طولانی مدت خرید اورانیوم از ازبکستان برای تامین نیاز های انرژی هند را امضا کردند.
هند به دنبال ایجاد ذخایر راهبردی اورانیوم برای راکتور های هسته ای خود می باشد. سازمان انرژی هند قصد دارد 15 هزار تن ذخیره اورانیوم برای استفاده در 22 راکتور هسته ای ایجاد کند.
مقامات هندی اعلام کردند که دهلی نو به دنبال امضای قرارداد های مشابه با سایر کشور های مستقل مشترک المنافع از جمله آذربایجان، ارمنستان، بلا روس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و غیره می باشد. دولت نارندرا مودی هم اکنون قراردادهای تامین اورانیوم با کشورهایی همچون مغولستان و نامیبیا امضا کرده است.
در حال حاضر هند بخش اعظم نیاز خود به اورانیوم را از روسیه، قزاقستان و کانادا تامین می کند. بر اساس داده های منتشر شده توسط سازمان انرژی اتمی هند، روسیه در دوره 2018 تا 2020 حدود 56.67 تن اورانیوم به هند صادر خواهد کرد. این درحالی است که قزاقستان در سال گذشته 1500 تن اورانیوم به هند صادر کرده است و قصد دارد در سال 2019 نیز به صادرات این محصول به هند ادامه دهد.
در همین حال دولت هند تلاش های خود برای بهره وری و اکتشاف منابع اورانیوم در مناطق مختلف این کشور را افزایش داده است.
در حال حاضر سوخت هشت راکتور از 22 راکتور اتمی فعال هند با ظرفیت تولید دو هزار و 400 مگاوات از طریق منابع داخلی اورانیوم هند تامین می شود. 14 راکتور دیگر هسته ای هند با ظرفیت تولید چهار هزار و 380 مگاوات برق تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی هسته ای قرار دارند و سوخت مورد نیاز آنها از طریق واردات تامین می شود.
هند پس از آنکه گروه تامین کنندگان هسته ای تحریم سی و چهار ساله خود را علیه این کشور لغو کرد توانست وارد تجارت جهانی هسته ای شود.
در گذشته، هند پس از آزمایش های هسته ای خود در سال 1974 مورد تحریم غرب قرار گرفت و برای تامین اورانیوم مورد نیاز خود با مشکل روبرو بود.
هند در برنامه خود در راستای کاهش آلاینده‌های کربنی، استفاده کمتر از سوخت های فسیلی و تأمین انرژی مورد نیاز این کشور، قصد دارد ظرفیت انرژی هسته ای خود را افزایش دهد.
هم اکنون 22 راکتور هسته ای هند در شش ایالت این کشور در مجموع قادر به تامین سه درصد از نیاز این کشور به انرژی است .
دولت هند می خواهد این مقدار را تا سال 2050 به 25 درصد افزایش دهد.

مشاوره حقوقی تخصصی در حوزه قراردادهای حقوقی

مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    3 + 4 =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!