0

آیا خبر درز اطلاعات یا هک پایگاه داده بانک صادرات صحت دارد؟

سرقت اطلاعات کارت بانکی, فیشینگ, هک و نفوذ

بانک صادرات در حال بررسی و صحت سنجی اطلاعات منتشر شده در مورد درز اطلاعات یا هک دیتا بیس و انتشار اطلاعات حساب کاربری برخی از مشتریان این بانک است. هنوز صحت این موضوع ثابت نشده است و روابط عمومی بانک صادرات نیز گفت بررسی‌های اولیه اطلاعات منتشر شده نشان می‌دهد این خبر از صحت چندانی برخوردار نیست و درحال بررسی دقیق‌تر آن هستند.

هر چند هنوز صحت این خبر نه به صورت رسمی تایید یا تکذیب دقیق نشده است چنانکه برخی از اکانت‌های توییتری در ایران این خبر را تکذیب کردند. برخی نیز احتمال قدیمی بودن اطلاعات منتشر شده روی شبکه‌های اجتماعی را می‌دهند. محمد جرجندی، مدیر سایت وب‌آموز در حساب توییتری خود اعلام کرد که این اطلاعات صحت ندارند.

اولین بار اکانت توییتری bank security خبر از هک دیتا بیس بانک اطلاعات و فروش اطلاعات حساب های مشتریان این بانک در یکی از فروم‌های هکرها داد. در این اطلاعاتی که منتشر شده است قیمت این اطلاعات یک بیت‌کوین اعلام شده است.

طبق تصاویر منتشرشده در شبکه‌‌های اجتماعی مشخصات کامل تعداد از مشتریان بانک صادرات از جمله مشخصات فردی و شماره حساب و شماره کارت آنها به صورت کامل در یکی از فروم‌های هکرها به منتشرشده است. در این تصاویر ادعا شده است اطلاعات ۶۳ میلیون حساب و شماره کارت هک شده است.

در صورت تایید درز اطلاعات یا هک احتمال می‌رود این اطلاعات مربوط به نقض داده‌های بانکی در آذر ماه گذشته باشد که شرکت کلیراسکای برای اولین بار آن را شناسایی کرده بود. آذرماه گذشته خبر نشت اطلاعات از ۵ بانک ایرانی روی شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت اما همان زمان هر ۵ بانک سپه، ملت، تجارت، سرمایه و قوامین نشت اطلاعات را تکذیب کردند. پس از یک هفته از انتشار غیر رسمی آن خبر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که این بانک‌ها هک نشده‌اند بلکه پیمانکار فنی سابق یکی از مجموعه‌ها که به اطلاعات دسترسی داشته در حال باج خواهی به کمک این اطلاعات است.

طی هفته‌های گذشته خبر هک و نشت اطلاعات از پایگاه‌های داده موجب شده تا توجه بسیاری از کارشناسان به موضوع امنیت داده‌ها جلب شود پس از هک اطلاعات علی‌بابا که در بهمن ماه گذشته اتفاق افتاده بود هک اطلاعات کاربران ایرانی در تلگرام نیز اخباری بود که در روزهای اول سال ۱۳۹۹توجه بسیاری را به خود جلب کرد اما پس ازآن خبر درز اطلاعات کاربران سیب اپ و همچنین درز اطلاعات از پایگاه داده ثبت احوال از جمله اخباری بودند که توجه همگان را به امنیت پایگاه‌های داده در ایران و مدل تبادل اطلاعات از طریق این پایگاه‌های داده جلب کرد، این در حالی است که پوریا آستارکی در اکانت توییتری خود با هشتک فیک نیوز خبر درز اطلاعات حساب کاربران بانک صادرات را کوت کرده و نیز جرجندی در اکانت توییتری خود گفته است: «دیتای منتشر شده از حساب کابران بانک صادرات را بررسی کردیم، تاپیک (موضوع) از سایت حذف شد.» جرجندی این کار را شیوه جدید برای کلاهبرداری اعلام کرده است. همچنان با پیگیری ادعای اکانت توییتری bank security  از منابع رسمی در تلاش برای بررسی دقیق‌تر این موضوع است.

منبع: پیوست

عباسی - کارشناس سایبرلا
کارشناس سایبرلا

سلام. من عباسی هستم! یکی از همکاران بخش تولید محتوای سایبرلا. علاقمند به حوزه حقوق فناوری اطلاعات هستم و علاوه بر فعالیت در حوزه مسائل حقوقی, به مباحث حوزه امنیت اطلاعات و فناوری های نوین هم علاقه دارم.

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    4 + 12 =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!