0

هیچ عمل مجرمانه‌ای در فضای مجازی بدون مجازات و پیگرد قانونی نیست

دسته بندی ها : فضای مجازی 15 دی 1396 مدیر سایبرلا 349 بازدید

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کرمان گفت: توهین، تهمت، تهدید، تمسخر، به کار بردن الفاظ رکیک و ناپسند، ایجاد شایعات و دروغ پردازی جهت تشویش افکار عمومی و یا تحریک دیگران بر علیه شخص یا اشخاص در فضای مجازی جرم بوده و پیگرد قانونی دارد.

به گزارش پلیس فتا، سرهنگ ستاد امین یادگار نژاد در برنامه زنده تلویزیونی عصر ورزش در خصوص افشای اطلاعات خصوصی دیگران گفت: بر اساس ماده 16 قانون جرایم رایانه‌ای هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

وی افزود: چنانچه کاربران فضای مجازی توسط شخص یا اشخاصی تهدید به افشای اطلاعات خصوصی (عکس , فیلم و… ) شدند، بدون ترس و واهمه ضمن حفظ ادله مربوطه که می‌تواند شامل نوشته یا صوت یا فیلم و… باشد‌، موضوع را فورا به پلیس فتا و دستگاه قضایی اطلاع داده و مطمئن باشند که در صورت تایید صحت این مدعی‌، قانون برابر شرایط مقرر، مدافع آنها خواهد بود و حق شکایت برایشان محفوظ  و ارتکاب جرم ” تهدید” برای فرد مقابل قطعی می‌باشد.

رئیس پلیس فتا استان کرمان اظهار کرد: یکی دیگر از ناهنجاری‌های رایج در فضای مجازی و خصوصا در شبکهه ای اجتماعی، توهین، فحاشی و ناسزا گویی است که متاسفانه بی‌اطلاعی افرادی که مورد توهین و فحاشی قرار می‌گیرند، از حقوق قانونی خود و عدم برخورد قانونی با مجرمین زمینه را برای جرم چنین افرادی فراهم می‌کند.

وی در خصوص ایجاد شایعات و دروغ پردازی جهت تشویش افکار عمومی و یا تحریک دیگران بر علیه شخص یا اشخاص در فضای مجازی افزود: بر اساس ماده 18 قانون جرایم  رایانه‌ای هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سامانه رایانه‌ای یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت، رأساً یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق یادشده به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت (در صورت امکان)، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.

سرهنگ یادگارنژاد به افرادی که گرداننده گروه‌ها، کانال‌ها و صفحات در فضای مجازی هستند، گفت: توصیه ما به کسانی که کار رسانه‌ای انجام می‌دهند این است که اگر دارنده گروه‌ و کانال‌ ‌و صفحاتی در فضای مجازی هستند، ‌ابتدا هدف خود را مشخص کرده و  بدانید که مخاطبان شما چه کسانی هستند و چرا مطالب شما را مطالعه می‌کنند‌, باید سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران را رعایت کنند و به انتشار مطالب خلاف اخلاق نپردازند و  از دامن زدن به شایعات بی‌پایه و اساس و انتشار آن و همچنین  از درج مطالبی که باعت هتک حیثیت افراد میشود  خوداری نمایند.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کرمان در پایان گفت: با اطلاع از این قوانین در مییابیم که هیچ عمل مجرمانه‌ای در فضای مجازی و خصوصا در شبکه‌های اجتماعی که این روزها در صدر اپلکیشن‌های ارتباطی در کشورمان قرار دارد، بدون مجازات و پیگرد قانونی نمی‌باشد و لذا آن دسته از افرادی که سهوا یا عمدا مرتکب چنین اعمالی می‌شوند، بایستی خود را آماده پاسخگویی و تحمل مجازات قانونی بدانند.

مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بیست − چهارده =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!