0

نماینده مجلس: هنوز استفاده از شبکه های اجتماعی فیلتر شده مصداق مجرمانه نیست

دسته بندی ها : فیلترینگ اینترنت و فیلترشکن 1 آذر 1401 کارشناس سایبرلا 278 بازدید
تلگرام Telegram - شبکه های اجتماعی - سایبرلا

یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرده است که هرچند فیلتر شدن یک پلتفرم به معنای ممنوعیت آن است اما استفاده از آن هنوز جرم انگاری نشده است.

فیلترینگ پلتفرم‌های مختلف در ایران در کنار تمام چالش‌هایی که دارد، مسئله حقوقی جرم انگاری استفاده از VPN و بسترهای فیلترشده را نیز مطرح می‌کند. این موضوع به‌ویژه بعد از صحبت‌های وزیر ارتباطات، در پی فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ مورد توجه قرار گرفته است. زارع‌پور در حاشیه نشست ۲۷ مهرماه هیئت دولت درباره استفاده از VPN برای دسترسی به پلتفرم های فیلتر شده اعلام کرده بود که متأسفانه استفاده از فیلترشکن جرم‌انگاری نشده است؛ او در ادامه اضافه کرد که «البته تلاش‌هایی دارد صورت می‌گیرد.»

پس از این اظهار نظر دیگر خبری از موضوع جرم‌انگاری نبود و هنوز هم قانونی در این زمینه تدوین یا مطرح نشده است. این نماینده اصول‌گرای مجلس همچنین تصریح کرده که «وقتی یک پلتفرمی را می‌بندند و باید برای استفاده آن، از فیلترشکن بهره برد، یعنی ممنوعیت عمومی، ولی این رویکرد، به معنی جرم‌انگاری نیست.»

نماینده شهر ملایر همچنین تفاوت این ممنوعیت با جرم انگاری را توضیح داده که چون استفاده از فیلترشکن جرم نیست حتی مسئولان هم از آن استفاده می‌کنند:

یک جا‌هایی به شما می‌گویند ورود ممنوع، ولی معنی‌اش این نیست که اگر وارد شدید، پلیس باید شما را بگیرد و به شکل یک مجرم، شما را راهی زندان کند. یکی از حرف‌های ما این است که اگر واقعاً، استفاده از این شبکه های اجتماعی فیلتر شده ممنوع است، مصداق مجرمانه شود، ولی هنوز استفاده از شبکه‌های اجتماعی فیلترشده در کشور ما، مصداق مجرمانه نیست؛ بنابراین خیلی از شهروندان ما از آن‌ها استفاده می‌کنند که از این خیلی‌ها، برخی هم، مسئولان کشورند.

او در ادامه درباره تجربه استفاده خودش از اینستاگرام پس از فیلتر شدن این شبکه اجتماعی گفت: «بنده در مدت زمانی که اینستاگرام فیلتر بوده، دو، سه مرحله از آن استفاده کردم و حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ بازدید هم از صفحه من شد.» آزادیخواه در ادامه گفت که اگر این پلتفرم‌ها تهدیدی علیه امنیت کشور نباشند، می‌توان از ظرفیت‌هایشان استفاده کرد و افزود:

اعتقاد دارم تا زمانی که پلتفرم‌ها به‌عنوان یک ظرفیت باشند، می‌شود از آن‌ها استفاده کرد، اما اگر تبدیل به تهدید امنیتی شود باید تدبیر دیگر کرد. الان نمی‌دانم که این فیلترشدن به خاطر تهدید امنیتی است یا مصلحت نظام.

این نماینده مجلس در پایان نیز اعلام کرده است که اگر قانونی در نظر گرفته شود که استفاده از فیلترشکن را جرم تلقی کند، از این ابزارها و بسترهای فیلترشده استفاده نخواهد کرد. او در این زمینه گفت: «استفاده ‌کردن از فیلترشکن در کشور ما، مصداق مجرمانه نیست، یعنی جرم‌انگاری نشده است. اگر مصداق مجرمانه شد و برایش جرم‌انگاری کردند، بنده به‌عنوان یکی از مسئولان نظام از فیلترشکن و پلتفرم‌های مسدودشده استفاده نخواهم کرد. در حال حاضر، یک عده از مردم از این بستر استفاده می‌کنند و ما هم می‌خواهیم مخاطب خودمان را از دست ندهیم و تا جایی که برای ما میسر باشد از آن بهره می‌بریم.»

منبع: زومیت

فهرست کامل مصادیق محتوای مجرمانه در فضای مجازی

عباسی - کارشناس سایبرلا
کارشناس سایبرلا

سلام. من عباسی هستم! یکی از همکاران بخش تولید محتوای سایبرلا. علاقمند به حوزه حقوق فناوری اطلاعات هستم و علاوه بر فعالیت در حوزه مسائل حقوقی, به مباحث حوزه امنیت اطلاعات و فناوری های نوین هم علاقه دارم.

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هجده + 1 =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!