مفهوم قرارداد سرمایه گذاری B.O.O چیست؟

قراردادهای B.O.O نوعی قرارداد بین المللی است که در آن سرمایه گذار خصوصی نسبت به ساخت، تملک، راه اندازی و نگهداری پروژه برای همیشه اقدام کرده و عوارض اجارهها، مخارج و درآمد پروژه را جمع میکند.
در این روش سرمایهگذار تمامی فعالیتها از طراحی پروژه گرفته تا خرید تمامی اقلام مورد نیاز، نصب و اجرا، پیشراهاندازی و راهاندازی را از طریق انتخاب پیمانکار به عنوان مالک پروژه برعهده دارد و محصول تولیدی خود را به دولت یا مصرفکنندگان از طریق انعقاد قرارداد می فروشد.
به گزارش ایبِنا؛ سرمایهگذار در B.O.O مسئول ساخت و بهرهبرداری از پروژه بوده و هیچ اجباری در مورد تحویل پروژه ساخته شده به دولت و یا بخش دولتی ندارد.
در واقع مالکیت این پروژهها در اختیار سرمایهگذار بوده و هیچگونه محدودیتی در مورد زمان بهرهبرداری از پروژه نداشته و قرارداد فاقد تعهد انتقال پروژه به دولت میزبان، پس از پایان امتیاز موجود است.
به طور متداول، سرمایهگذاری به روش B.O.O. جهت ساخت نیروگاهها و طرح های عظیم صنعتی با ظرفیت بالا بوده که اغلب در ایران با شرایط اقلیمی سازگار است.
قراردادهای B.O.O (ساخت، بهرهبرداری، مالکیت)
قراردادهای B.O.O در ایران بیشتر به منظور تبدیل انرژی یا ECA بکار می رود. عبارت ECA مخفف ENERGY CONVERSION AGREEMENT است.
مثلا در قراردادهای B.O.O. نیروگاهی, سرمایه گذار موظف است که نسبت به اعلام راندمان حرارتی در سال های مختلف بهره برداری اقدام نماید و در صورت کاهش راندمان نسبت به راندمان اعلام شده با جریمه روبرو می شود.
میزان جریمه بر اساس مذاکره دو طرف مشخص می شود، ولی در هر صورت باید از نرخ سوخت پرداختی توانیر بیشتر باشد.

نظرات کاربران