0

دستیابی به اطلاعات از طریق حمله مرد میانی(mitm)

دسته بندی ها : آسیب پذیری امنیتی, حملات سایبری 14 شهریور 1395 مدیر سایبرلا 1129 بازدید

اخیرا هکر ها از راه های جدیدی علاوه بر انواع بدافزار و باج افزار و هک و … برای دسترسی به اطلاعات حساس کاربران استفاده می کنند . یکی از این راه ها، حمله مرد میانی یا man in the middle attack است.

به گزارش سایبرلا به نقل از ایران هشدار, همه افراد در زندگی روزمره خود مکالماتی دارند و اغلب در این مکالمات اطلاعاتی رد و بدل می شود که هیچ کس دوست ندارد این مکالمات توسط شخص سومی کنترل و شنیده شود.

اخیرا هکر ها از راه های جدیدی علاوه بر انواع بدافزار و باج افزار و هک و … برای دسترسی به اطلاعات حساس کاربران استفاده می کنند. یکی از این راه ها، حمله مرد میانی یا man in the middle attack است. در این نوع حملات، امکان استراق سمع و جستجوی اطلاعات رد و بدل شده بین دو سیستم توسط هکر ها وجود دارد.

حمله MITM چگونه انجام می شود ؟

این ارتباط بین حمله کننده و کاربر و از طرفی میان حمله کننده و سرور ایجاد می شود. توسط این حملات، امکان مشاهده و جمع آوری اطلاعات موجود در http فراهم می شود.

در هنگام این حمله، مهاجم از طرق مختلف با قربانی اتصالاتی برقرار می کند و پیام های آنها را باز پخش می کند و حمله کننده می تواتد تمام مکالمات را کنترل کند.

سپس مهاجم با جمع آوری اطلاعات و کنترل آن از نقاط ضعف و اطلاعات حساس اشخاص استفاده می کند و اخاذی انجام می دهد.

جالب است بدانید گاهی اوقات در این حمله ترافیک اینترنت بیش از اینکه به مقصود خود برسد، کنترل می شود و یا آن را به درگاه دیگری هدایت می کند و اطلاعات شخصی افراد را بدست می آورد.

در هنگام این حمله، معمولا مرورگر اینترنت یک پیغام هشدار دهنده به کاربر ارسال می کند ولی کاربر به علت عدم آگاهی از وجود تهدید ، این پیغام را نادیده می گیرد. البته گاهی ممکن است پیغام هشداری به کاربر ارسال نشود.

فریب دادن dns یکی دیگر از انواع حملات شخص میانی است که در این روش شخص حمله کننده قادر است اطلاعات نادرستی برای کامپیوتر میزبان (قربانی) ایجاد کند.

بنابراین زمانی که شخص قربانی تصمیم دارد وارد سایتی مانند www.microsoft.com با IP:xxx.xx.xx.xx شود، در واقع وارد سایت جعلی دیگری با آدرس IP:YYY.YY.YY.YY می شود و این سایت جعلی طلاعاتی را که کاربر وارد می کند، را ثبت و به سرقت اطلاعات می پردازد.

این حملات تنها هنگامی موفق خواهد بود که هکر دو طرف را شناسایی کند و از هر دو طرف مجوز دسترسی پیدا کنند که اکثر گواهی های الکترونیکی مثلا SSL این اجازه را در انتها به کاربر نمی دهد .

بنابراین کاربران حتما به علامت SSL در ابتدای نام آدرس سایت ها دقت کنند چرا که ssl در برابر حمله مرد میانی مقاوم است.

راه های مقابله با mitma

  • هیچ گاه برای ورود به اینترنت بانک خود و یا هر قسمت مهم مالی دیگر، به اینترنت وای فای عمومی وصل نشوید.
  • حتما برای خرد های اینترنتی و نقل و انتقال مالی و … به علامت ssl توجه کنید.
  • اگر به جز دسترسی به اینترنت وای فای عمومی چاره ای نداشتید، حداقل افزونه های مرورگر HTTPS Everywhere یا forc را نصب کند که یک ارتباط مطمئن و بدون مداخلله را برای شما فراهم می کنند.
مدیر سایت سایبرلا
مدیر سایبرلا

مدیر سایت سایبرلا

برای مشاهده مطالب سایت از طریق کانال تلگرام می توانید عضو کانال سایبرلا شوید! عضویت در کانال تلگرام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هفده − 15 =

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!